tiistai 24. tammikuuta 2012

Äänen päässä ihmeestä

Lähes kaikki mahdollinen faktatieto Haaviston puolesta sekä presidenttiehdokasta koskevien huhujen ja panetteluiden asiallinen kumoaminen lienee jo suollettu internetin laajoille aroille.

(Muistinvirkistykseksi voit toki käydä täällä.)

Koen, etten voi tuoda keskusteluun uutta sisältöä muutoin kuin sydämestäni kirjoittamalla. Näiden vaalien ja kampanjan aikana olen tajunnut jotakin kullanarvoista. Ihmiset ovat lähentyneet toisiaan yli puoluerajojen, yli sukupolvien, yli tulorajojen. Kansalaiset lapsista ja nuorista mummoihin ja vaareihin ovat aivan Haaviston lumoissa. Tavalliset, yksittäiset ihmiset ovat muutamassa päivässä lahjoittaneet muutaman satatuhatta euroa Haaviston kampanjalle. Ilkkujat ovat pilkkakirveillään lyöneet ja todenneet, että hukkaan menevät rahanne. Hukkaan ne nimenomaan eivät mene.

Minun lahjoittamani 25 euroa auttavat herättämään yhteiskunnassamme kipeästi kaivattua keskustelua moniarvoisuudesta ja siitä, miten meidän kaikkien olisi mahdollista lähentyä toisiamme ja tehdä yhdessä töitä paremman tulevaisuuden saavuttaaksemme. 25 euron avulla Pekka pääsee bussilla pitkälle vaalityötä tekemään. Julkisilla kulkuvälineillähän hän mieluiten matkaansa taittaa! 25 euroa auttaa muiden pienien pisaroiden kanssa yhdessä kasvamalla puroksi, jolla rahoitetaan tv-mainos parhaaseen katseluaikaan, jotta mummotkin saavat tilaisuuden ihastua Pekkaan.

On huikeaa, miten ihmiset puhaltavat yhteen hiileen tämän asian vuoksi. Se, että Pekka Haaviston toisen kierroksen kampanja on rahoitettu lähes yksinomaan tavallisten ihmisten pienillä lahjoituksilla, on ihanteellista ja takuuvarmasti eettistä.

Miksi me vaivaudumme tähän? Miksi opiskelijat ja yksinhuoltajaäidit haluavat antaa taloudellista tukea vaalikampanjalle, vaikka rahareikiä olisi varmasti enemmän kuin paikkausainetta? Koska meillä on unelma, ja olemme tajunneet, että sen toteuttaminen ei ole mahdotonta. Olemme heränneet huomaamaan, että meillä jokaisella on äänemme.

"Olen aina uskonut maailman muuttuvan, kun sitä muutetaan. Ihmeitä tapahtuu kun niitä tehdään." Pekka Haavisto

Unelmamme on parempi Suomi ja parempi huominen. Uskomme tämän mahdollistuvan Pekan presidenttiyden myötä, koska Pekka Haavisto on arvoiltaan ja persoonallisuudeltaan ihanteellinen esikuva kenelle tahansa. Pekka kuuntelee, keskustelee ja kunnioittaa jokaista tapaamaansa ihmistä. Moniko voi sanoa samaa itsestään, varsinkaan viime eduskuntavaalien jälkeisenä aikana? Tämä yksi ihminen on omalla esimerkillään osoittanut aitojen kaatamisen olevan enemmän kuin mahdollista. Kansamme yhdentyminen on välttämätöntä, jos haluamme lopettaa eriarvoistumisen ja hyvinvoinnin epätasaisen jakautumisen jatkumisen.Kansainvälisesti ansioitunut, ammattimainen rauhanrakentaja olisi paras mahdollinen keulakuva pienelle maallemme. Maailma ottaisi riemulla vastaan uutisen Pekka Haaviston valitsemisesta presidentiksi. Aloittaisimme uuden aikakauden ja olisimme maailman edistyksellisin kansakunta. Ja nyt minä en liioittele. Millään muulla maalla ei olisi niin helposti lähestyttävää, modernia ja lämmintä johtajaa kuin meillä.

Pekka Haaviston vaalikampanjan myötä olen useasti katsonut itseäni kuvainnolliseen peiliin ja miettinyt omia käsityksiäni suvaitsevaisuudesta. Toden totta, yhtä typerää kuin vähemmistöjen pilkkaaminen, on pilkata heitä jotka pilkkaavat vähemmistöjä. Ihmisillä on aina ennakkoluuloja, jotka johtuvat pinttyneistä ja opituista käsityksistä. Me emme ole vielä lähellekään tasa-arvoisia. Emme ole sitä ennen kuin joka ikisellä ihmisellä on täsmälleen samat mahdollisuudet ja oikeudet lain edessä. Meidän jokaisen on kuitenkin mahdollista kohdata toisemme ihminen ihmisenä, rauhan kautta. Asiat on aina mahdollista keskustella halki ja saavuttaa, jos ei nyt yhteisymmärrystä, niin ainakin parempi ymmärrys toisiamme kohtaan.

"Emme tarvitse enempää oikeassaolemista, tarvitsemme enemmän kykyä ymmärtää mihin perustuvat ne mielipiteet, jotka meidän korviimme kuulostavat ensialkuun vääriltä" Pekka Haavisto

Kun luin netistä jokin aika sitten ensimmäisiä kommentteja perussuomalaisilta, jotka kertoivat kannattavansa Haavistoa, muistan saaneeni ahaa-elämyksen: nyt on iso pyörä lähtenyt pyörimään! Nyt ihminen nähdään kerrankin kokonaisuutena eikä yksittäisten ominaisuuksiensa kautta. Nyt ymmärretään vihdoinkin Suomen perustuslain henki. Mihin tahansa työhön tulee aina valita pätevin ehdokas rodusta, uskonnosta, seksuaalisesta tai poliittisesta suuntautumisesta tai muista vakaumuksista riippumatta.

Pekka Haaviston kautta voimme antaa maailmalle näkyvän ja kuuluvan viestin: uusi aika on alkanut ja me olemme kumonneet ennakkoluulomme. Haastamme muun maailman tekemään samoin!

Nyt meillä on mahdollisuus valita maallemme hymyilevät ja hyväntuuliset, innoittavat kasvot. Ehdokkaana on henkilö, joka on pelkällä olemuksellaan ja rohkeilla kannanotoillaan ihmisyyden puolesta saanut liikkeelle valtavat määrät ihmisiä yhteisen päämäärän puolesta. Päämäärämme on, että haluamme lapsillemme ja lapsenlapsillemme parhaan mahdollisen tulevaisuuden. Maan, jossa kaikkien on hyvä hengittää ja jossa pidetään huolta, että elämme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Jo tähän mennessä on koettu monia ihmeitä tämän kampanjan tiimoilta. Ihmisillä on niin hieno yhteishenki, etten ole moista kokenut koskaan ennen. Ihmeet ovat ideoita, jotka odottavat toteuttajiaan.

Käytä sinä omaa ääntäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti