sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Reseptivihkon sivu 3

Jos pidät erilaisista kasviksista ja intialaisista ruoasta, niin pitäisit varmaan tästä, mitä tein lauantaina ruoaksi. Kookosmaito antaa ruokaan sellaisen makean ja täyteläisen vivahteen, josta ainakin itse pidän kovasti. Tein tämän seuraksi epätyypillisesti perunoita, mutta Intia ja Suomi kohtasivat lautasella oikein sopuisasti.

....

Intialaisvaikutteinen tonnikalakastike

1 sipuli
1 punasipuli
2-3 valkosipulinkynttä

5 cm pala kesäkurpitsaa
1/2 dl rusinoita
1 jalapeno
1/2 paprika

1 1/2 dl kookosmaitoa
1 prk sitruunapippuritonnikalaa

1/2 tl Garam masala India -maustetta (Santa Maria)
1/2 tl luomucurrya (vahvempaa kuin tavallinen)

1. Pilko sipulit ja paistele niitä pannulla 4:lla reilussa määrässä oliiviöljyä, kunnes ovat pehmenneet ja vetäytyneet mukavasti kokoon. Melko pitkän hetken ajan siis.

2. Pilko kakkossatsi (kesäkurpitsa, jalapeno, paprika) ja heitä rusinoiden kanssa pannulle. Muista pilkkoa jalapeno eri alustalla kuin muut kasvikset, mikäli et halua kaiken tämän jälkeen pilkotun olevan tulista, esim. leivän...

3. Melko pian paprikoiden perään kannattaa lisätä kookosmaito. Määrä on arvio, mutta liian paljon kookosmaitoa voipi olla äklöä. Lisää vähän vettä sekaan, jos siltä tuntuu.

4. Lisää viime hetkillä purkillinen tonnikalaa, josta olet valuttanut ylimääräiset nesteet pois. Tonnikalan perään mausteet. Sekoita hyvin, napsauta hella pois päältä ja jätä kastike kannen alle hautumaan. Lisää mausteita, jos maku ei vielä vakuuta!

...

Rakastuin tuohon Garam masalaan jo ensikäytöllä. Sillä saa autenttista intialaista makua ruokaan. Tullee olemaan kovassa käytössä keittiössäni, ehkä jopa katkaisee rosmariinin valtakauden hetkeksi. Olen viikkokausia tunkenut rosmariinia joka ikiseen ruokaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti