lauantai 27. elokuuta 2011

Keltainen talo

kuva: aamulehti.fi

Kävin tänään hyvin kauniissa paikassa, joka löytyy yllättävän läheltä. Kävelymatkan päässä vanhempieni luota. Kyseessä on Keltainen Talo, sisustus-, ehkä jopa lifestylemyymälä ja kahvila kauniissa maalaismaisemassa, ihanassa vanhassa keltaisessa talossa. Keltaisessa Talossa on viihtyisä pihapiiri ja siellä on mahdollista majoittua bed&breakfast -henkeen yläkerran kahdessa vierashuoneessa.

Luulin, ettei minusta koskaan tulisi sellaista naista, joka kuolaa sisustustavaroiden perään ja haaveilee kesämökin omistamisesta ja somistamisesta. Keltainen Talo on kuitenkin niin täydellinen pala unelmaa maalaisidyllistä haaveilevalle kaunosielulle, ettei siellä voi olla hullaantumatta paikkaan ja ympäristöön.

Annoin äidilleni myöhästyneeksi syntymäpäivälahjaksi lahjakortin kakkukahveille Keltaiseen Taloon kanssani. (Sellaisia ei taida oikeasti olla olemassa, annoin siis konkreettisesti tällaisen kauniin Joutomaan kortin, mihin olin tuon tekstin kirjoittanut. :)) Kaikki leivonnaiset tehdään paikan päällä ja ainakin minun marianne-mango-juustokakkuni sekä äidin tuhti porkkanakakku olivat molemmat herkullisia. Nautiskelimme myöhäiset aamupäiväkahvimme Keltaisen Talon puutarhassa, ison puun lempeässä varjossa. Suloiset tarjoilijatytöt toivat meille kahvit ja teet pöydän ääreen ja olivat niin kohteliaita, että tuntui kuin olisi ollut kahvihetkellään aivan jossain muualla kuin kotinurkilla.

Ennen ja jälkeen kahvihetken ihastelimme myymälän valikoimaa. Siellä on kyllä kaikkea, mitä estetiikasta nauttiva herkkis voi haluta. Kynttilöitä, koristeita, astioita, tekstiilejä, rasioita, saippuoita, pieniä herkkuja kauniissa purkeissa... mutta myös esimerkiksi Maison Bellen mainioita puhdistusaineita. Sellaista olisin ostanut, jos siellä olisi ollut sitä keittiön yleispuhdistusainetta. Vaan ei ollut. Käsitiskiaineita ja kylpyhuoneen puhdistusaineita oli. Myöhemmin syksyllä Maison Belle -valikoimaan on tulossa kaikkea uutta, joten sitä odotellessa.

Jos en puhdistusainetta koriini saanutkaan, niin hurmaavan tuoksuista appelsiinisaippuaa ostin pienen, suloisesti pakatun palasen. Nyt täytyy löytää vielä kaunis palasaippuan alusta jostakin ja teroittaa isännälle, että lavuaarin reunaa ei sovi kansoittaa miehisillä komeudenhoitotuotteilla siinä määrin kuin tähän asti on tapahtunut... Lisäksi ostin herkullisen värisiä tuikkukynttilöitä, joita sai venetsialaisten kunniaksi 12 kappaletta 9:n hinnalla. Valitsin erilaisia vihreitä, violetteja, oransseja, punaisia, pinkin... Äidille annoin kaksi tuosta satsista. Tuikkukynttilän värillä ei käytössä liene suurtakaan väliä, mutta ehkä sillä on sama vaikutus kuin kauniilla alusvaatteilla: itseä hykerryttää, kun tietää kauniin salaisuuden.

Viihdyimme Keltaisessa Talossa puolisentoista tuntia, ja aika kului siivillä. Tuo on ihana paikka pysähtyä, kuljeskella ja ihastella, mitä kaikkea kaunista tähän maailmaan mahtuukaan ja miten monin tavoin elämästään voi tehdä vähän pehmeämpää.

Suosittelen lämpimästi poikkeamaan, jos matkasi on Tampereelta Lahteen päin. Keltainen Talo on aivan siinä tien vieressä, mutta silti kätkettynä omaan, salaiseen ja kauniiseen maailmaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti