sunnuntai 21. elokuuta 2011

Vapaan kaupunkitilan puolesta!

Olin eilen myymässä tavaroitani Näsinpuistokirppiksellä. Tapahtuma oli aivan mielettömän ihana ja leppoisa ihmisten yhteenkerääntymä. Vaikka ilmoittautuneita oli facebookissa yli tuhat, ei ruuhkaa ollut missään vaiheessa. Eniten ihmisiä oli iltapäivästä, viiden jälkeen meno selvästi hiljeni. Itse keräsin kimpsuni pois kuudelta, kun ilma viileni, ihmiset vähenivät ja naapurimyyjätkin luovuttivat.

Tärkeintä minulle ei ollut tuotto, vaan loistavan idean tukeminen ja tavaroista eroon pääseminen. Sainkin myytyä yli puolet tavaroistani (joita oli PALJON). Hintani olivat sellaiset, että kaikkien ostajien ilmeet kirkastuivat, kun he kuulivat ne. Eniten ihmiset hypistelivät koruja ja cd-levyjä. Jokainen ostaja oli niin suloinen, että olisin halunnut hänestä kuvan ostamansa asian kanssa. Oli ihanaa käydä pieniä keskusteluja ihmisten kanssa. Tunnelma oli niin välitön ja iloinen, että aika kului siivillä ja viisi tuntia viltillä kököttelyä tuntui ehkä parilta tunnilta.

Suuri ja lämmin kiitos ihanille ystävilleni, jotka auttoivat mua kantamaan tavaroita paikalle, järjestelemään niitä ja sijaistivat mua sen aikaa, että pääsin itsekin vähän kiertelemään ja käymään vessassa. Olette kultaa<3.

Tapahtuman oli "järjestänyt" Hukkatila-yhdistys, joka on joutilaisuuden ja kaupunkitilan vapaan käytön puolesta. Näkyvissä on ehdottoman upea ja sydäntälämmittävä kehitys, jossa ihmiset ottavat kaupunkitilan haltuunsa yhteisiin ja yhteisöllisiin tarkoitusperiinsä. Näsinpuistokirppiksellä oli kaikkea hienoa, oli kioskia ja livemusiikkia mm. Janne Laurilan toimesta. Ihmisillä ei ollut kiire minnekään, he juttelivat tuntemattomien kanssa, nautiskelivat kauniista elokuisesta lauantaipäivästä sydämensä kyllyydestä ja siinä sivussa tekivät hienoja löytöjä toisten kaappien kätköistä. What's there not to like?

Tänään kaupunkitilan haltuunotto saa jatkoa Ravintolapäivän muodossa. Se on kuulkaa suomalainen idea! Kuinka hienoa! Minun puolestani monille viranomaismääräyksille ja -rajoituksille saakin näyttää takamusta. Tämä on juuri oikea tapa siihen. Ihmiset osaavat yleensä käyttäytyä hienosti, vaikka heitä kerääntyisikin yhteen. Jos nyt ei oteta huomioon eilistä Kontufestiä, mikä varmasti joidenkin silmissä pilaa vapaamuotoisten yhteenkokoontumisten maineen taas joksikin aikaa. Sanotaanko, että fiksut ihmiset osaavat käyttäytyä fiksusti. Ne loput tarvitsisivat jonkinlaista apua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti