lauantai 6. elokuuta 2011

Minun Tampereeni, osa 1: kahvilat.

Huumaantuneena eilisestä, mainiosta illastani Telakalla päätin, että kaikkien tulisi rakastaa Tamperetta yhtä paljon kuin minun. Tai että kaikilla tulisi olla yhtälaiset mahdollisuudet ja tarvittava tietous kaikkien niiden mahtavien paikkojen löytämiseen ja kokemiseen, joita täällä on. Joten täältä pesee. Aloitetaan toinen juttusarja (olette ehkä huomanneet, että tuo termi huvittaa mua), jossa esitellään monipuolisesti Tampereen helmiä. Ehkä jopa niitä, joita ei matkailuoppaissa mainita! Lähimatkailu on myös ekologista, joten tämä sopii blogin muuhunkin pirtaan. Se pirta on ilmeisen leveä. Tervetuloa siis minun Tampereelleni.

Tampereen kivoimmat kahvilat:

1. Vohvelikahvila. Alkuperäinen sijaitsee hurmaavalla Ojakadulla, Tampereen Pikku-Pariisissa, kaupungin pienimmässä kivitalossa. Sympatiapisteet ovat aivan katossa, miljöö on kerta kaikkiaan ihana.

Minulle jäi epäselväksi, onko uudempi Vohvelikahvila samaa vai eri juttua kuin tuo Ojakadun. Kuparitalon Vohvelikahvila sijaitsee siis keskustammassa, osoitteessa Tuomikirkonkatu 34. Siellä en ole itse käynyt, mutta sisään kurkistellessa käy selväksi, että söpö paikka on tuokin.

2. Runokahvila. Täällä tuli käytyä aina lukioikäisenä, mikäs sen sopivampi kahvila runotytölle olisikaan. Ikkunalautoja kansoittavat runokirjat, katto hilseilee niin, että joku päivä sieltä saa vielä lastun kuppiinsa ja punaisesta yläkerrasta löytyy aina soppi, johon pujahtaa. Kaikki, mitä täältä saa, on hyvää. Sijaitsee myös Ojakadulla.

3. Cafe Europa. Ehkä jopa nykyinen lempikahvilani. (Europa käy myös baarista ja ravintolasta, mutta sijoitin sen kahvila-kategoriaan, jotta pääsisin jo heti aluksi jakamaan tämän helmen!) Parasta Europassa on sisustus, hyvä musiikki, hyvät juomavalikoimat ja ruokalistakin löytyy. Listalta on tullut testattua parit toastit, kyllä maittoivat.

Tai oikeastaan parasta Europassa on se, että siellä voisi viihtyä vaikka miten pitkään. Sinne voi mennä lounaalle, jäädä kahville, ottaa jonkin hyvän oluen, pelata lautapelejä, jakaa ystävien kanssa kannullisen sangriaa... Kaikki tämä huumaavan upeassa ympäristössä, joka täytyy saada itse kokea. Europassa tuntee todella olevansa euroopassa, itselleni tulee paikasta erittäin prahalaiset fiilikset.

Tämän kesän Europa on ollut remontissa vesivahingon vuoksi, mutta avataan uudelleen keskiviikkona 10.8. Kesästäni on puuttunut Europan kokoinen palanen, mikä on hieman surullista. Tuo on kuitenkin kivoimpia paikkoja istua iltaa ystävien kanssa.

Facebook-event Europan avajaisista lupaa niin hyvää, että vesi herahtaa kielelle:
http://www.facebook.com/event.php?eid=200038746715959

4. Amurin helmi.
Täällä tuli käytyä keväällä pitkän tauon jälkeen. Historiallinen ja sympaattinen miljöö. Kahvilan yhteydessä toimii pieni leipomo, joten mukaan voi ostaa tuoretta leipää. Pitäisi muistin virkistykseksi käydä uudestaan myös itse työläiskorttelissa, jossa tuli käytyä joskus peruskouluaikoina. Muistan sanomalehtiseinän, en juuri muuta.

5. Kahvilla. Tammelan torin laidalla ihana ajanviettopaikka, jossa kaikki on eriparista ja värikästä ja vanhaa tai tuunattua. Kahvillassa tapahtuu paljon ja paikka on mukavan mutkaton. Yhdessä nurkassa voi rakennella legoilla ja paikasta löytyy kitara asiakaskäyttöön!

6. Pyynikin näkötorni.
No ei niitä munkkeja ja maisemia voita juuri mikään. Täydellinen viikonloppuretkipaikka. Kun saa kivuttua tornin juurelle harjun laelle, voi hyvillä mielin nautiskella yhden kardemummaisen munkin.

7. Kahvila Valo. Tyylikäs ja viihtyisä paikka, josta saa pyörryttävän montaa eri teelaatua ja erikoiskahveja sekä pientä syötävää. Viimeksi join täällä jääteen, joka oli ihan oikeaa, sitruunaista jääteetä, eikä mitään esanssia. Nam! Valossa tapahtuu myös paljon, keikkoja, elokuvaesityksiä, stand-upia, you name it.

8. La Famille.
Tämä oli viime talven suosikkipaikkojani. Juoma- ja syömävalikoimat ovat hulppeat. Olen maistanut paria eri piirakkaa tuolla, ovat herkullisia. Kahvila on sisustettu ranskalaisittain, ja yläkertaan on päästävä. Henkilökunta on kansainvälistä ja sympaattista. Todella suositeltava paikka ystävien kanssa istumiseen. Sijainti keskustorin ja Plevnan välimaastossa on oiva.

...

Jakakaa muutkin tamperelaiset kahvilavinkkinne kommenttiboksissa!

1 kommentti:

  1. Mikäs se on se siinä Kuninkaankadun Anttilaa vastapäätä oleva pikkukahvila nimeltään? Tosi kiva. Hintava, mutta kiva. Cafe Europasta lähtee helposti neito mukaan. Moneen kertaan testattu fakta. :P

    VastaaPoista