maanantai 8. elokuuta 2011

Minun Tampereeni, osa 2: syömälät

Kulinaristiset nautinnot ovat taloutemme jäsenten sydämiä lähellä, joten ruokapaikkoja on tullut testattua täällä asutun vuoden aikana.

Ruokaa:

1. 2h+k: Täällä olen syönyt kolmesti, ja joka kerta hyvää ruokaa. Listalla on salaatteja, jättimäisiä toasteja, pastoja ja liharuokia. Salaatit ovat runsaita ja ihastuttavan sivistyneitä. Tiedättehän, laadukkaita salaattilajikkeita, sopivasti balsamicoa ja tuoreet lisukkeet. Ravintola on viihtyisä tiiliseinineen ja avokeittiöineen. Palvelu on ystävällistä, mistä suuri plussa. Ilta-aikaan suosittelen pöytävarausta. Suosittelen myös paikan makeita jälkiruokajuomia! Vain aikuisille. ;)

2. Napoli: Lähes 2h+k:n naapurissa on Tampereen paras pizzeria. Täältä saa nimenomaan pizzoja kahdella zetalla, eikä rasvaisia roiskeläppiä. (Joille niillekin on toki aikansa ja paikkansa.) Napolin listalla on noin sata erilaista pizzaa, joten mieleinen löytyy varmasti. Raaka-aineet ovat ensiluokkaisia ja maistuvia, ja täyteyhdistelmät jännittäviä. Pitsan päälle saa lusikoida murskattua valkosipulia niin paljon kuin sielu kestää. Napolista saa myös hyviä, suuren suuria pasta-annoksia. Lounasaikaan ruuhkainen paikka.

3. Gastropub Soho: Soho-hampurilainen on mielettömän hyvä! Täältä saat kenties kaupungin parasta pubiruokaa, niin modernia sellaista kuin brittiläisittäin perinteistäkin. Paikan uuniperuna-annokset ovat järjettömän kokoisia ja silti vain kympin hintaisia. Soho on mainio paikka istua iltaa pienen, nälkäisen kaveriporukan kesken, sillä se on pubinakin oikein mukava. Täällä katsellaan brittifutista antaumuksella ja kaiuttimista raikaa hyvä musiikki. Sangen brittiläinen pubi, mistä iso peukku!

4. Zarillo
: Paikan hampurilaisateriat ja etenkin niiden alennuspäivä tiistaisin (useimmat hampurilaisateriat hintaan 5,50!) ovat lähes legendaarisia. Zarillo sijaitsee vastapäätä Sohoa, joten ruokapaikan valinnan voi jättää aivan viime tippaan. Samoissa kortteleissa rautatieaseman ja Hämeensillan välissä sijaitsevat myös 2h+k ja Napoli sekä aikaisemmin hehkuttamani Cafe Europa, joten voidaan mielestäni puhua mukavien ja mutkattomien ruokapaikkojen parhaasta keskittymästä Tampereella.

5. Cafe Gopal: Meikäläisten melkein nurkilla Tammelassa, Kahvillan välittömässä läheisyydessä sijaitsee suomalaisten hippien ylläpitämä, intialainen lounasravintola, jossa et saa syödäksesi mitään, millä on ollut silmät. Ruoka on hyvää ja tuo hyvän mielen. Lounaan saa koota itse seisovasta pöydästä ja annoksesta maksetaan painon mukaan. Paikassa on hyvää Tammela-henkeä; omaehtoisuutta ja yhteisöllisyyttä.

6. New Chinese Food: Jos kiinalaisesta tykkäät, niin suosittelen ehdottomasti tätä. Onneksemme se sijaitsee myös Tammelassa, mikä tarkoittaa, että sieltä tulee haettua ruokaa silloin tällöin. Kehuttu ja perin pohjin hyväksi havaittu. Ota ruoka mukaan ja mene läheiseen Sorsapuistoon tai Tammelan torille syömään! Rafla itsessään on hyvin pieni ja sisustus tavanomainen, joten suosittelen take awayta. Yhdestä annoksesta syö kaksi ihmistä vatsansa täyteen.

7. Nanda Devi: Oikein hyvä intialainen Näsilinnankadulla. Muutaman kerran käyty. Taivaallista mangolassia. Täältä joutuu kierimään ulos, sillä annokset ovat ruhtinaallisia.

8. Maruseki: Täällä ollaan vietetty monta mukavaa iltaa suuren sushilautasellisen äärellä. Paikan menu vaihtui jokin aika sitten, ja ehkä kokkikin, sillä palat olivat suurentuneet sen verran, että ne oli vaikea saada kerralla suuhun. Nigiriä tai makia ei haukkailla kuin leipää, joten syömishomma vaikeutui suurentuneiden palojen myötä. Silti oikein suositeltava paikka, ja oikeastaan ainoa laadukas sushipaikka Tampereella. Mikä on...säälittävää?

9. Tivoli: Tämä on näppärä ruokapaikka, jos tekee mieli jotakin muuta nopeaa syötävää kuin pitsaa tai purilaista, mutta toivoisi kuitenkin jotain ruokaisaa. En ole syönyt täällä kertaakaan huonoa annosta. Kyseessä siis tanskalainen voileipäravintola, josta saa monenlaisia runsaita voileipiä salaatilla. Kalaiset ovat erityisen hyviä! Sijainti Plevnan vieressä Siperiassa on oikein hyvä, voi käydä syömässä kevyesti ennen leffaa. Hinnat ovat kohtuulliset ja palvelu ystävällistä.

...

Harmillisesti tulee jumahdettua vanhoihin tuttuihin ruokapaikkoihin, mikä meillä usein tarkoittaa jotakin näistä vaihtoehdoista. Ikuisuusprojektina on mennä syömään Roastiin tai Saludiin. Tai Antikaan. Kaupunki on pullollaan ruokapaikkoja, joissa emme ole vielä käyneet, mutta jotka ovat varmasti hyviä.

2 kommenttia:

  1. Mä tykkään noista osasta, osa kuvottaa. Zarillo erityisesti. En tiedä oonko mäkkärilläkään syöny kauheempaa skeidaa... No joo, makuasia... Ehotan, että kokeilkaa sitä Otavalankadun Hatapäänvaltatien puoleisessa päässä sijaitsevaa raflaa jossa on "pohjoismaista ruokaa". En muista paikan nimeä, osote on ilmeisesti Otavalankatu 3 B, tai C. Siinä missä Mixei sijaitsi ennen muuttoa Itsenäisyydenkadulle. Kerran syötiin siellä kolmen hengen porukalla ja oli kyllä pahuksen hyvää. Samoin kulman takana Aleksanterinkadulla 2h+keittiötä vastapäätä oleva "pikkukiinalainen" on halpa, mutta myös oikeesti hyvä ruokapaikka.

    VastaaPoista
  2. Mäkin oon yrittänyt jo useemmin Roastiin syömään, mutta ei ole onnistunut :) Samoin 2h+k. Kiitos vikeistä ;)

    VastaaPoista