tiistai 9. elokuuta 2011

Minun Tampereeni, osa 3: juomalat

Loogista jatkoa edelliseen. Useimmiten poikkeamme baariin alkuillasta mentaliteetilla "juodaan yhdet tai kahdet, luetaan iltapäivälehdet ja rupatellaan." Hiomme tuopin ääressä usein esim. lomasuunnitelmia, joten arvostamme hiljaisia paikkoja. Liian varhain vanhenneet?

Kuitenkin, kurkun kostuttajia:

1. Salhojankadun pub:
Ah tämä on niin hieno paikka. Myös wikipedia mainitsee Salhojankadun pubin. Sijainti taasen Tammelassa aivan kotinurkillamme. Astu sisään, pääset aikakoneella hyvin kauas. Sisustus on 60-70 -lukujen taitteesta, mutta tunnelma on kuin vuosisadan takaa. Suomen vanhin brittityylinen pub, repikää siitä. Kyllä meillä on Tampereella kaikkea! Olutvalikoima on aivan riittävä ja palvelu useimmiten ystävällistä.

2. Telakka:
Legendaarinen kulttuuritalo, johon on mahdollista rakastua. Aina, kun käyn täällä, tulee kotoisa ja elämään hullaantuva olo. Telakalla tiivistyy sellainen määrä sivistystä ja boheemia ilmapiiriä, että huonommin kulttuuria kuluttava haukkoo happea ja kaipaa viereiselle, tappavan tylsälle ja persoonattomalle Passionin terassille. Telakan terassi taasen on kaupungin mukavin, no question about that. Eriväriset puutuolit hehkuvat henkistä lämpöä. Telakalta saa myös hyvää syötävää. Ronnie Starrin rumpali osti minulle kerran täällä jäätelön ja esitteli takahuoneen saunaa. Vaatteet päällä. Mut sauna oli hiano.

3. O'Connells: Ihana, iso irkkubaari rautatieaseman läheisyydessä. Koostaan huolimatta hyvin kotoisa paikka, josta on helppo löytää rauhallinen nurkkaus ja pistää lautapelit pystyyn kavereiden kanssa. Lautapelivalikoima on oikein hyvä! O'Connells on miellyttävän autenttinen ja ajan patinoima. Tapahtumia paljon, keikkoja varsinkin. O'Connellsista saa myös kelpo apetta.

4. Ruby & Fellas: Melko tuore tulokas kaupungin britti/irkku-pubitarjonnassa. Sisustus on viimeisen päälle hieno ja harkittu ja musiikki hyvää ja asiaankuuluvaa. Palvelu hyvää. Rubyssa on mielenkiintoisia keikkoja ja hyvä tunnelma. Ainoa miinus, ja keskipitkä sellainen, tulee ruoasta. Kolmen annetun mahdollisuuden jälkeen en voi suositella syömään Rubyssä. Kolme kertaa kolmesta on ollut jotain huomauttamista ruoassa. Kasvishampurilaisen pihvi oli mössöä, lohisalaatin lohi aivan ylipaistettua ja kanasalaatin salaatti tympeää ja halvan oloista keskellä salaattisesonkia. Mutta paikka on hieno ja viihtyisä.

5. Panimoravintola Plevna:
Niin lähelle kuin voit saksalaista oluttupaa Tampereella päästä. Paikka on iso kuin mikä, mutta yllättävän viihtyisä. Tarjolla kaikkia Plevnan panimon tuotteita, joista kehotan maistamaan erityisesti panimon simaa, muulloinkin kuin vapun aikaan. Niin hyvää! Erityisen mietityttävän elokuvan jälkeen on lähes pakollista käydä Plevnassa olusilla pohtimassa elokuvan sanomaa.

6. Mustanlahden satama: Erittäin hienossa miljöössä kelpaa siemailla. Satamassa on terassi Särkännieminäkymin. Nyt elokuun iltoina paikassa on omaa taikaansa, kun valot syttyvät satamassa ja huvipuistossa. Kaunis levähdyspaikka, jossa myös paljon tapahtumia ja keikkoja. Juuri lauantaina olimme täällä katsomassa burleskia Ship ahoy! -tapahtumassa.

7. Varsinaisissa yökerhoissa en käy juurikaan, mutta niistä valitsen mieluiten Ruman tai Klubin. Myös Armas ja Doris yllättivät positiivisesti sen yhden kerran, kun olen niissä käynyt.
...

Tässä nämä eniten mainitsemisen arvoiset, joissa on tullut käytyä. Esimerkiksi Palomar kiinnostaa, mutta ei ole tullut vielä poikettua. Tietystikään kapakoiden penkkien kuluttaminen ei niitä parhaita harrastuksia ole, mutta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti